Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Malzeme: Yangın baplarında alelumum çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanırlıklidir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara oranlı olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın güvenliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin elan faziletli başüstüneğu alanlarda da yeğleme edilir.

Çift kanatlı müstacel çıkış kapıları, dışa esaslı oluşturulan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara sahip modeldir.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bağırsakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya neden vermemesi muhtevain kapatılmalıdır.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında tütün ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek sinein tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Evgin çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme malik bir yapı elemanıdır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan azca tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya istikrar kaybı kabil şeyler yaşayabilmeleridir.

En yaraşıklı ederı bulmanız için farklı seçenekleri muhaliflaştırmanız ve nitelikli bir yangın bapsına mevduat yapmanız önemlidir. İşte, en muvafık yangın kapısı fiyatları incelemesi…

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız akva olduğu derece, şık bir görünüm sağlayabilmek sinein kullanılacağı mekana için bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir diğer özelliği kilit + kısım seti veya panik amerikan bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunmuş olduğu mimarinın sineerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık istirdat yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Yangın bapları yararlanma kayranına nazaran, rengine Yangın Kapısı Fiyatları bakılırsa evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok kesif kullanılan model sınıflandırması kötüdaki gibidir

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini müsait görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler boşluk önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle mevsuk bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page